Vokalkvartetten FirPressen er en blandet vokalkvartet i klassisk forstand, dvs. to kvinder og to mænd. Kvartetten har mange på på bagen og på nær en enkelt udskiftning på sopranpladsen for nogle år siden er besætningen uforandret siden starten i begyndelsen 1990'erne, hvilket giver en solid samhørighed i det velklingende musikalske udtryk.

Ud fra den grundforudsætning, at forskellig genrer befrugter og inspirerer hinanden, og at monokultur bør undgås - i naturen såvel som i kulturen - spænder repertoiret bredt i både tid og genrer.

I den klassiske afdeling finder man bl. a. tidlige renæssance/barokkomponister som Hans Leo Hassler og Heinrich Schütz, vokale transskriptioner af J.S. Bachs suiter og små korværker af Brahms, Liszt og Verdi.

På baggrund af en lang række kirkekoncerter rundt i landet i årenes løb er det kirkelige repertoire og julemusikken naturligt blevet en stor del af kvartettens bagkatalog.

Den danske sangbog med komponister som Carl Nielsen, Sv. S. Schultz, Bernhard Leukovitch, Niels laCour og Sebastian, og digtere som Grundtvig, Ingemann og H.C. Andersen er bredt repræsenteret.

Sidst, men bestemt ikke mindst, lægger vi stor vægt på det swingende jazz-repertoire og jazzballader i raffinerede arrangementer. Og viger bestemt heller ikke tilbage for en uimodståelig ørehænger fra poppens verden.

En koncert med Fir'Pressen er altid varieret og med et repertoire der tilpasser sig den givne koncertsituation.


Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk