A Ceremony of Carols

Benjamin Britten: A Ceremony of Carols

Den engelske komponist Benjamin Britten (1913-1976) er en af nyere tids fremmeste korkomponister. Hans populære juleværk A Ceremony of Carols er skrevet i 1942 på en sørejse over Atlanten, og den bygger på 11 gamle tekster, skrevet på middelalderengelsk og latin.

Værket blev oprindeligt skrevet for pigekor og harpe, men i 1955 udgav komponisten Julius Harrison en version for blandet kor. Det er denne version, som Fanefjord Kammerkor tager udgangspunkt i.

Brittens A Ceremony of Carols for kammerkor og harpe er koncertens hovedpunkt, men der er også andre smukke juletoner for 4- 6- og 8-stemmigt kor.

 

Fanefjord Kammerkor er et velsyngende ad hoc kammerkor med rod i det sydsjællandske område. Det er opstået som en udvidelse af Vokalkvartetten Firpressen, et ensemble med mere end 20 år på bagen og en løbende koncertaktivitet med alt fra tidlig musik til jazz og pop.

Fanefjord Kammerkor blev etableret i 2015, hvor det gik på landevejen med en minimalistisk version af Händels Messias - 8 sangere og strygekvartet

I 2016-17 kastede koret sig over Duke Ellingtons Sacred Concert i swingende á cappella. Det er et værk, der typisk opføres med stort Big Band, men igen var korets version kun assisteret af en slagtøjsspiller på cajon, tambourin og en enkelt rørklokke.

I 2018 genoptog koret Messias. Denne gang helt á cappella på nær en enkelt guitar- og fløjteledsagelse til et par arier.

Med A Ceremony of Carols er det denne gang i en besætning, der ligger tæt op ad originalværket.

 


Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk